A borászatok, boros pincék párásítása számos előnnyel jár a boros pincék termelékenységi fokozásában. Ezen rendszerek használatával egyaránt szabályozható a páratartalom és a hőmérséklet is. A hordók kiszáradhatnak az alacsony páratartalom miatt, és a minőségi illetve anyagi veszteségben is részünk lehet ez végett, nem is beszélve a termelési idő veszteségről, hiszen ez nem egy olyan dolog, ami egyik napról a másikra készül el. A rendszerek használatával megakadályozhatjuk a borok természetes párolgását.
Emellett léteznek természetesen modern borászati módszerek is, mint amilyen az irányított erjesztett technológia is. Itt még magasabb, nagyobb szerepet kap a mesterséges hűtés a bortermelés folyamatában. Ezen technológia a hagyományos hűtés technikákkal szemben nagyságrendekkel kisebb működési költséggel működik.
Összefoglalván: A borászatok területén rendkívül nagy szerepet játszik a páratartalom szabályzás, párásítás. A borászat, mint iparág megköveteli a páratartalom növelését.
Válassza ön is borászatába kedvezményes hűtéstechnikánkat!